[wp-story]

Auto

Dacia zhgënjen në testin e sigurisë – vetëm 2 yje për Sandero Stepway dhe Logan

Dacia zhgënjen në testin e sigurisë – vetëm 2 yje për Sandero Stepway dhe Logan
16:03 | 14 Prill 2021

EuroNCAP ka publikuar rezultatet e testeve më të fundit të sigurisë. Dyshja rumune Dacia Sandero Stepway dhe Logan ishte mjaft zhgënjyese, pasi ata u vlerësuan me vetëm 2 nga maksimumi 5 yje për sigurinë, ndërsa dyshja elektrike nga grupi VW mori notat më të larta siç pritej.

Sandero Stepway dhe Logan kishin një rezultat prej 70% në fushën e sigurisë së personave të rritur dhe 72% në fushën e sigurisë së fëmijëve. Në segmentin e mbrojtjes së këmbësorëve, modelet rumune regjistruan një rezultat prej 41%, dhe në fushën e sistemeve elektronike të ndihmës së drejtuesit 42%. Ishin këto dy kategori të fundit që mbizotëruan në vlerësimin e përgjithshëm, kështu që Sandero Stepway dhe Logan morën nga 2 yje secili.

EuroNCAP gjithashtu thekson se, nëse këto dy zona do të përjashtoheshin nga rezultati përfundimtar, të dy modelet Dacia ndoshta do të kishin nga 4 yje secili. “Siguria ka avancuar shumë në modelet më të fundit të makinave, dhe ndryshimi më i madh tani po arrihet duke përdorur teknologji të lartë për të parandaluar aksidentet të ndodhin fare. Është e qartë se Dacia ka tregun dhe klientët e saj dhe i përmbahet, por dy yje tregojnë nivelin e ulët të ambicies së prodhuesit, madje edhe për një produkt kaq të lirë”, thonë nga EuroNCAP.

“Vendimi i tyre për të mos ofruar një aparat fotografik në pajisje standarde është zhgënjyes dhe është padyshim në kundërshtim me tregun, veçanërisht pasi kompania është e vetëdijshme që makinat e tyre së shpejti do të duhet të jenë në përputhje me Rregulloren e re të Sigurisë së Përgjithshme”, shtoi deklarata./FrontOnline/

 

Comodita nis 35 kontejnerë me dyshekë për në SHBA

Të tjera