×
 • Tenderët
 • Tenderët

  Çmimet manipulative në tenderin e Qendrës së Studenteve

  FrontOnline
  03 Shkurt 2020

  Përfaqësues nga kompania “Laguna” janë ankuar në Organin Shqyrtues të Prokurimit (OSHP) se kompania e rekomanduar për kontratë për tenderin “Mirëmbajtja higjienike e objekteve të Qendrës së Studenteve ” ka ofertuar me çmime manipulative, por një gjë të tillë e kanë mohuar zyrtare të këtij Institucioni.

  Rrahim Ademi nga kompania “Laguna” në seancën të cilën e ka monitoruar “Front Online” ka thënë se Autoriteti Kontraktues (AK) nuk ka vepruar ne pajtim me nenin 59 të  Ligjit të Prokurimit Publik (LPP) duke ekzaminuar, vlerësuar krahasuar tenderin në mënyrë të gabuar dhe duke vepruar në kundërshtim me kriteret e Dosjes së Tenderit (DT). Sipas tij, Operatori Ekonomik (OE) i rekomanduar për kontratë, kompania “Krasniqi” nuk i ka vendosur çmimet ashtu siç janë kërkuar sipas kalkulimit të çmimeve referente në Komisionin Rregullativ të Prokurimit (KRPP).

  “Ky OE një sapun të lëngshëm e ka ofruar me 0.38 euro, ndërsa të çmimi refrenet  është 0.69 euro. Letër tualeti, njësia e paketimit 8+2 ka ofertuar me çmime 1.34 euro, ndërsa ne çmimet referente është 1.86 euro. Shampon për duar ka ofertuar me çmim 0.45 euro, ndërsa te çmimi referent ethe 0.88 euro.  Thes për mbeturina 120 litër ka ofertuar me çmim prej 0.15 euro, ndërsa te çmimi referent çmimi është 2.03 euro. Thes për mbeturina 60 litër ka ofertuar prej 0.07 ndërsa në çmimet referente është 1.21 euro. Thes për mbeturina 35 litër ka ofruar 0.07 euro, ndërsa çmimi referent është 0.86 euro. Aromë për zyrë, ka ofertuar me çmim prej 0.72 euro, ndërsa në çmimet referente është 3.41 euro.  Për doreza Higjienike pune ka ofertuar me çmim prej 0.40 euro, ndërsa në çmimet referente është 1.25 euro. Shampon për dritare ka ofertuar me çmime prej 1 euro, ndërsa në çmimet referente është 1.34 euro. Shampon për dysheme ka ofertuar me çmim prej 1.10 euro, ndërsa në çmimet referente është 1.40, Xhokerë me kove ka ofertuar  me 0.50 euro, ndërsa çmimi referent është 5.66 euro” ka thënë ai në seancën e OSHP-së të  cilën e ka monitoruar “Front Online”.

  Por, në anën tjetër në seancën e OSHP-së Skender Lepaja nga Qendra e Studenteve ka thënë se  kompaninë të cilën e kanë rekomanduar për kontratë ka ofertuar me çmime më të ulëta në raport me kompanitë tjera që kanë qenë në garë.

  Në fjalën përfundimtare përfaqësuesi i OE ankues kërkojë nga Paneli Shqyrtues të aprovoj ankesën e tyre si të bazuar dhe të kthehet lënda në rivlerësim.

  Në fjalën përfundimtare përfaqësuesi  i AK-së kërkojë nga Paneli Shqyrtues të hedhe poshtë ankesën e OE si të pa bazuar dhe te mbetet ne fuqi vendimi i Autoritetit Kontraktues

  Vendimi i Panelit Shqyrtues për këtë aktivitet Prokurimit do të merret në ditët në vijim, deri sa portali “Front Online” do t’u mbaj të informuar në vazhdimësi për rrjedhën e këtij procesi të prokurimit. / Front Online /

  Shqipëria mbushet me turistë kosovarë falë Sharr Travel
  Nga Rubrika
  Lajme24 Nëntor 2023
  Zyrtarët e shtetit të Kosovës do t’i kenë në dispozicion një vjeçar veturat e markave “Dacia” dhe “Renault” për shfrytëzimin e të...
  Sport21 Nëntor 2023
  Skënderaj, i  drejtuar nga Fadil Nura, sapo ka nënshkruar kontratën në vlerë rreth 600 mijë euro për rregullimin e tribunave të stadiumit...
  Tenderët14 Nëntor 2023
  Koorporata Energjetike e Kosovës -KEK ka shpërblyer me tender në vlerë mbi 200 mijë euro kompaninë Rojet e Nderit për sigurimin e...
  Të tjera
  Lajme06 Dhjetor 2023
  Ish-presidenti i Kosovës, Behgjet Pacolli ka reaguar sërish për vrasjen e Liridona Ahmetaj. Ai ka reaguar ashpër kundrejt deklaratave të ndryshme që...
  Lajme06 Dhjetor 2023
  Paneli i Gjykatës së Apelit të Gjykatës Speciale në Hagë më 14 dhjetor do ta shqiptojë aktgjykimin në rastin e Salih Mustafës....
  Bota/Rajoni06 Dhjetor 2023
  Ish-presidenti i SHBA-së, Donald Trump tha se, nëse ai kthehet në pushtet në vitin 2025, ai nuk do të jetë diktator "përveç...
  Lajme06 Dhjetor 2023
  Parashkrimi i numrit të madh të lëndëve, vazhdon të jetë sfida kryesore në sistemin e Drejtësisë. Këtë e theksoi hulumtuesi i lartë...
  Lajme06 Dhjetor 2023
  Takimi i kryeministrit Albin Kurti me njësitin elitar të Policisë së Kosovës më 15 nëntor përfundoi pa sukses. Pas këtij takimi, ky...
  Ekonomi06 Dhjetor 2023
  Policia e Kosovës, në asistimin e Njësitit Anti-kontrabandë nga Dogana e Kosovës dhe ATK-së me qëllim të luftimit të Ekonomisë jo formale,...

  FrontOnline, © 2023 Të gjitha të drejtat e rezervuara.