Front TV

Çka thotë Kurti, kur do të formohet Asociacioni i Komunave Serbe?

Çka thotë Kurti, kur do të formohet Asociacioni i Komunave Serbe?
12:38 | 16 Nëntor 2021

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti edhe njëherë ka folur për formonin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe duke thënë se nuk përputhet me Kushtetutën e Kosovës.

Sipas tij, Kushtetutën duhet ta ndryshojë Serbia, e jo Kosova, raporton FrontOnline.

“Asociacioni i Komunave me shumicë serbe si monoetkinik nuk është në përputhje as me frymën e Kushtetutës as më germën e Kushtetueses së Kosovës dhe Kushtetutën duhet ta ndryshojë Serbia në fjalinë  dytë të preambulës ku shkruan se Kosova është pjesë integrale e Serbisë”, ka deklaruar Kurti, në një konferencë për media.

“Pra, unë jam kryeministër i të gjithë qytetarëve pa dallim dhe qytetarët kërkesat dhe nevojat e tyre mund ti shtrojnë në Qeverinë e Kosovës”, ka shtuar Kurti./FrontOnline/

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera