Lajme

Çka do të ndodhë sot në Kosovë?

Çka do të ndodhë sot në Kosovë?
07:27 | 02 Dhjetor 2022
 • 09:15Grupi i Miqësisë me Mbretërinë e Bashkuar i Kuvendit të Kosovës takohet me delegacionin nga Parlamenti i Mbretërisë së Bashkuar. (Kuvendi i Kosovës, C301)

 • 10:00Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, në kuadër të fushatës globale “16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore” do të lansojë Kurrikulën për Programet e Trajtimit të Dhunës. (Hotel “Sirius”, Prishtinë) 

 • 10:00Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal, shqyrton Projektligjim për Zyrtarët Publikë dhe stë për Pagat në Sektorin Publik. (Kuvendi i Kosovës, N506) 

 • 10:00Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZhR) organizon konferencën me donatorët për sektorin e bujqësisë me titull “Orientimet Strategjike për Zhvillimin e Sektorit të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural”. (Hotel “Swiss Diamond”, Prishtinë) 

 • 10:00Institucioni i Avokatit të Popullit (IAP) organizon tryezën me temën “Përafrimi i legjislacionit të Kosovës me parimet e Konventës për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara”. (Hotel “Emerald”, Prishtinë)

 • 10:30Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë takohet me delegacionin nga Parlamenti i Mbretërisë së Bashkuar. (Kuvendi i Kosovës, C301)

 • 10:30Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) organizon konferencën me temën “Zbatimi i parimeve të sundimit të ligjit bazuar në Listën e Kontrollit të Këshillit Evropian: Gjendje stagnimi”. (Hotel “Swiss Diamond”, Prishtinë)

 • 11:00Në kuadër të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit “Art Without Limit International Film Festival” mbahet programi për fëmijë, ku do të shfaqen filma të animuar dhe do të ketë disa performanca nuzikore. (Kino “Armata”, Prishtinë)

 • 13:00Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me procesin e vendimmarrjes në sektorin e energjisë për periudhën 2006-2022 interviston kryeshefin Ekzekutiv të KEDS-it, Alpin Dogan, dhe kryeshefin Ekzekutiv të KESCO-s, Serhat Mesut Dinc. (Kuvendi i Kosovës, N204)

 • 13:00Shoqëria “Lëvizja”, bashkë me Shoqatat e dala nga Lufta dhe me Shoqatën e të Burgosurve Politikë, organizojnë akademi mirënjohjeje dhe nderimi për gjeneral Shaban Shalën. (Instituti Albanologjik)

 • 13:00Federata e Basketbollit e Kosovës (FBK) organizon konferencë për media lidhur me organizimin e Superkupës së Kosovës në basketboll. (Pallati i Rinisë dhe Sportit në Prishtinë)

 • 14:15Shefi i misionit përcjellës të zgjedhjeve të Bashkimit Evropian, Lukas Mandl, së bashku me ambasadorin e BE-së, Tomáš Szunyog, do të mbajnë një konferencë për shtyp për të prezantuar gjetjet preliminare dhe konkluzione mbi gjendjen e zbatimit të rekomandimeve të Misionit të BE-së për Vëzhgimin e Zgjedhjeve 2021. (Hotel “Sirius”, Prishtinë) 

 • 17:00Organizata jo-qeveritare “You Can Do” organizon ngjarjen “Darka e Errët”, ku zyrtarë lokalë dhe ndërkombëtarë, profesorë e aktivistë do të darkojnë në errësirë totale dhe të diskutojnë rreth pozitës së personave me aftësi të kufizuar në shoqëri dhe hapat konkretë që duhet të ndërmerren për këtë komunitet. (Restorant “LUXOR” në magjistralen Prishtinë – Obiliq)

Natën e Kurban Bajramit Petrol Company shpërndan 40 pako ushqimore për fëmijët jetim në Kosovë

Të tjera