Bota/Rajoni

Chicago heq dy shtatore të Columbusit

Chicago heq dy shtatore të Columbusit
09:51 | 25 Korrik 2020

Autoritetet në Chicago kanë hequr përkohësisht dy shtatore të Christopher Columbusit.

Vendimi vjen pas një jave protesta për të hequr shtatoren e hulumtuesit italian.

Ani pse përkohësisht, shtatoret e tij janë më të fundit janë hequr për shkak se janë simbole racore dhe imperialiste në Shtetet e Bashkuara.

Përmes protestave po synohet heqja e shtatoreve të figurave historike që në periudhën e tyre dyshohej se ishin pronarë skllevërish dhe përkrahës të racës së bardhë.

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera