Lajme

Çfarë ndodhë nëse ktheheni në Zvicër gjatë pandemisë

Çfarë ndodhë nëse ktheheni në Zvicër gjatë pandemisë
10:31 | 13 Korrik 2020

Duke filluar nga 6 korriku 2020, 0FSP (Shërbimi Federal i Shëndetit Publik) e detyron çdo person, i cili hyn në Zvicër nga disa rajone të shpallura me rrezik, që të mbyllen në karantinë për një kohëzgjatje prej 10 ditësh.

Të gjithë personat, të cilët arrijnë nga ndonjë rajon i shpallur me rrezik, duhet të lajmërohet pranë autoriteteve shëndetësore të kantonit ku jetojnë apo e kanë ndërmend të qëndrojnë. Për kantonin Vaud duhet thirrur hotline për shëndetësi 0800 316 800.

I këshillojmë personat që jetojnë në Zvicër që të evitojnë udhëtimet drejt rajoneve me rreziqe, pos në raste të domosdoshme. Kur të kthehen, ata duhet të qëndrojnë në karantinë gjatë 10 ditëve, dhe nuk është e sigurt se pagat e tyre do t’u derdhen gjatë asaj kohe.

Nëse këta persona nuk kanë shenja se janë të prekur, nuk ka kurrfar arsye të testohen. Një test negativ nuk i përjashton nga karantina. Aq më tepër, kurrfarë vërtetimi nuk mund të lëshohet nga ana e qendrave të testeve, nga shërbimet e urgjencës së spitaleve apo nga kabinetet mjekësore.

Petrol Company zbret çmimet në Ditën e Verës: Benzinë 1.70 euro dhe Diesel 1.85 Euro për litër

Të tjera