Bota/Rajoni

BE dhe Mbretëria e Bashkuar dakordohen për një tranzicion më të shpejtë

BE dhe Mbretëria e Bashkuar dakordohen për një tranzicion më të shpejtë
18:05 | 15 Qershor 2020

Boris Johnson dhe Ursula von der Leyen ranë dakord të mos zgjasin periudhën e tranzicionit pas Brexit-it pasi filluan bisedimet në përpjekje për të rifilluar negociatat e ngecura për të ardhmen e marrëdhënieve midis Mbretërisë së Bashkuar dhe Bashkimit Evropian.

Sipas Euronews, përcjell Telegrafi, periudha e tranzicionit pas Brexitit, e cila ruan pjesën më të madhe të marrëdhënieve MB-BE nga përpara se Mbretëria e Bashkuar të largohej nga blloku në janar, do të marrë fund në 31 dhjetor, tha kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar dhe drejtuesit e BE-së në një deklaratë.

Kjo është për shkak të Mbretërisë së Bashkuar që nuk kërkon një zgjatje të periudhës, thuhet në deklaratë.

BE dhe Mbretëria e Bashkuar mbështetën planet “për të intensifikuar bisedimet në korrik dhe për të krijuar kushtet më të favorshme për përfundimin dhe ratifikimin e një marrëveshje para fundit të vitit 2020”, shtoi deklarata.

“Kjo duhet të përfshijë, nëse është e mundur, gjetjen e një mirëkuptimi të hershëm mbi parimet që themelojnë çdo marrëveshje”.

Çmime më të lira të naftës dhe oferta fantastike në Petrol Company

Të tjera