Ekonomi

Bankat për tre muaj 30.7 milionë € fitim të pastër, rritje e madhe e kërkesës për kredi nga ekonomitë familjare

Bankat për tre muaj 30.7 milionë € fitim të pastër, rritje e madhe e kërkesës për kredi nga ekonomitë familjare
16:35 | 16 Maj 2022

Bankat komerciale  në Kosovë për tre muajtë e parë të këtij vit kanë realizuar profit të pastër prej hiç më pak se 30.7 milionë euro, raporton Front Online.

Sipas Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) gjatë periudhës janar-mars 2022 ka një rritje prej rreth 20% të kërkesës për kredi nga ekonomitë familjare, krahasuar me periudhën e njejtë të vitit të kaluar.

Përndryshe, shuma e përgjithshme e kredive të sektorin bankar në Kosovë ka arritur në rreth 4 miliardë euro, përderisa shuma e përgjithshme e depozitave është mbi 4.7 miliardë euro.

/Front Online/

EKSKULZIVE: Art Motion dhe Klan Kosova fitojnë të drejtën televizive të Superligës, Ligës së parë si dhe Kupës së Kosovës 

Të tjera