Lajme

Avokati i Speciales: Gjykata mund të kërkoj afat shtesë rreth aktakuzës ndaj Thaçit e Veselit

Avokati i Speciales: Gjykata mund të kërkoj afat shtesë rreth aktakuzës ndaj Thaçit e Veselit
20:23 | 15 Shtator 2020

Avokatët e akredituar të Speciales, thonë që Gjyqtari i Procedurës Paraprake duhet të vendos për konfirmim ose hedhje poshtë të aktakuzës apo të kërkojë afat shtesë, më shumë se gjashtë muaj.

Avokati i akredituar i Speciales, Skender Musa, ka thënë për Front Online se në bazë të Ligjit për Gjykatën Speciale pas konfirmimit të aktakuzës ndaj Presidentit Thaçi seanca duhet të caktohet në afat prej 6 muajsh.

“Faktikisht ajo çka dihet dhe çka mund te thuhet në bazë të dispozitave të Ligjit për Gjykatën Speciale, por edhe të Kodit të Procedurës Penale të Kosovës, mund të thuhet që pas konfirmimit të aktakuzës Gjykata duhet të caktoj seancën e parë brenda 6 muajve. Mirëpo si në çdo rast edhe në këtë rast Gjykata mundet me e shty me marrë afat shtesë, por nuk besoj që ka ndonjë arsye me e shty”, ka thënë Musa.

Musa thotë se aktakuza ndaj Thaçit e Veselit ka kohë deri në tetor që të konfirmohet ose hedhet poshtë, mirëpo Gjykata ka mandat që të kërkoj afat shtesë për konfirmim ose jo të aktakuzës.

“Në bazë të informacioneve që i kemi afati ligjorë është deri në muajin tetor mirëpo Gjykata mundet, ka mandat që të e zgjas këtë afat por konsideroj që Gjykata duhet sa më shpejt ta caktoj seancën dhe të marr një vendi, në mënyrë që njerëzit ta dinë se çka do të ndodh me fatin e tyre”, ka thënë ai.

Black Friday –  Eja dhe ndaj emocionet e zbritjes ekstreme në Comodita Home

Të tjera