[wp-story]

Lajme

Avokati i ri i popullit, gjysëm-milioner

Avokati i ri i popullit, gjysëm-milioner
11:20 | 29 Shtator 2020

Kuvendi i Kosovës e ka zgjedhur dje Naim Qelajn Avokat të Popullit me 69 vota pro, pesë kundër dhe tri abstenime.

Naim Qelaj ka qenë zëvendësministër i Drejtësisë nga radhët e AAK-së në kohën sa Ramush Haradinaj ishte kryeministër. Ai ka qenë edhe koordinator nacional për mbrojtje nga dhuna në familje.

Duke pasu pozitën e zëvendësministrit, Qelaj ka publikuar pasurinë e tij në Agjencionin Kundër Korrupsionit.

Ai ka deklaruar si pasuri të paluajtshme, shtëpi, truall e toka bujqësore, të gjitha në vlerën duke kaluar gjysëm milioni, saktësisht 578 mijë euro.

Ai ka deklauar se posedon një veturë në vleën 20 mijë euro. Mbi 4 mijë euro janë kursimet e tij, derisa nuk ka deklaruar borxhe.

Mbi 30 mijë euro janë të ardhurat vjetore të tij dhe familjes. Pasuria e tij në total e deklaruar llogaritet të jetë më vlerën mbi 630 mijë euro.

“Petrol Company” ul çmimet për 15 %. Ja sa kushton një litër naftë

Të tjera