Auto

Australia nën sulme kibernetike, të gjithë dyshojnë në Kinën

Australia nën sulme kibernetike, të gjithë dyshojnë në Kinën
14:59 | 19 Qershor 2020

Qeveria dhe institucionet po shënjestrohen me sulme të vazhdueshme kibernetike nga hajkerë shtetërore njoftoi Kryeministri i Australisë, Scott Morrison. Të gjithë dyshojnë në Kinën për shkak të incidenteve dhe raporteve të mëhershme të sulmeve paraprake ndaj institucioneve australiane dhe zemërimit të Kinës për shkak të kërkesës së australianëve për hetim rreth origjinës së pandemisë dhe menaxhimit me të.

Kryeministri Morrison tha se sulmet ishin të shumta dhe kishin cak “të gjitha nivelet qeveriatre” si shërbimet esenciale dhe bizneset.

Ai refuzoi të identifikoj aktorin specifik shtetëror përgjegjës për sulmet e shtoi se nuk kishte dëme të mëdha. Ai tha po ashtu se sulmet kanë ndodhur në mënyrë të vazhdueshme për shumë muaj dhe po shtohen, tha kryeministri.

Morrison theksoi se ky aktivitet keqdashës po vërehet në tërë botën, dhe nuk është vetëm në Australi.

Vitin e kaluar Universiteti Kombëtar i Australisë kishte njoftuar se ishte sulmuar në një oiperacion të sofistikuar kibernetik që kishte arritur të depërtonte tek të dhënat personelit dhe studentëve.

Partitë politike kryesore dhe parlamenti ishte goditur një ‘ndërhyrje keqdashëse’ në fillim të vitit 2019, po ashtu i atribuuar “një aktori shtetëror të sofistikuar”.

Ekspertë të Inteligjencës kibernetike për shumë kohë i kanë lidhur sulmet kibernetike në Australi me Kinën.

Agjencia e lajmeve Reuters kishte raportuar më parë se agjencitë e inteligjencës së Australisë dyshojnë se ishte Kina që ka kryer sulmin kibernetik ndaj parlamentit australian në vitin 2019./gazetametro/

Kush ështe kosovari THE VICTOR që synon tregun e jashtëm? (video)

Të tjera