Bota/Rajoni

Arrestohet kreu i sektit fetar për shkak të COVID-19 në Korenë Jugore

Arrestohet kreu i sektit fetar për shkak të COVID-19 në Korenë Jugore
19:09 | 01 Gusht 2020

Koreja e Jugut sot arrestoi udhëheqësin e një sekti fetar të lidhur me shpërthimin e vatrës më të madhe të koronavirusit në këtë vend aziatik.

Sipas BBC, më shumë se 5000 anëtarë të kishës Shincheonji të Krishtit kishin kontraktuar virusin Sars-CoV-2.

Bëhet fjalë për 88-vjeçarin Lee Man-hee, udhëheqësi i kishës, 5,000 të infektuarit e së cilës përbëjnë 36 për qind të të gjithë të infektuarve në Korenë e Jugut.

Autoritetet akuzojnë Lee Man-hee për fshehjen e informacionit për anëtarët e grupit dhe mitingjet nga epidemiologët që përpiqen të krijojnë kontakte.

Kisha thotë se Lee mban fshehtësinë e anëtarëve të saj, por kurrë nuk i ka mbajtur sekret informacionet.

Në deklaratë thuhet se Lee ishte e shqetësuar për “numrin e tepërt të kërkesave” për informacionin personal të anëtarëve të kishës, por kurrë nuk u përpoq të ndërpresë hetimin.

Koreja e Jugut aktualisht ka 14,336 raste të koronavirusit dhe 300 vdekjeve.

Lee u arrestua herët në mëngjes të shtunën, pas një hetimi. Gjykatësi tha se ka shenja që provat në lidhje me çështjen ishin shkatërruar.

Lee Man-hee e konsideron veten mishërimin e ardhjes së dytë të Jezu Krishtit dhe e paraqet veten si “pastori i premtuar”.

Ai themeloi kishën në vitin 1984. Ka 230,000 anëtarë dhe konsiderohet nga shumë njerëz si një sekt.

Ndjekësit e tij besojnë se Lee do t’i çojë ata me vete në parajsë.

Është koha të shijojmë çokollatën më të mirë..

Të tjera