[wp-story]

Kronika

Arrestohen katër të dyshuar për përfshirje në veprimtari kriminale

Arrestohen katër të dyshuar për përfshirje në veprimtari kriminale
16:14 | 06 Shtator 2019

Policia e Kosovës, konkretisht Drejtoria për Hetimin e Krimit të Organizuar (DHKO), pas realizimit të operacionit policor me datë 21.03.2019 ku ishin  konfiskuar 99 armë të vogla,  e ka vazhduar zgjerimin e hetimeve dhe në bashkëpunim të plotë me prokurorin speciale të shtetit dhe me urdhëresë të gjykatës kompetente, sot më 06.09.2019 nga ora 06:00 ka bërë implementimin e planit operativ ‘PAKOJA’,  me ç’rastjanë kontrolluar tetë (8) lokacione të ndryshme në katër rajone: Prishtinë, Mitrovicë, Peje dhe Prizren.

Hetuesit e DKHO-së, të mbështetur dhe përkrahur nga Njësitë Speciale Operative, njësitet patrulluese kanë arrestuar katër të dyshuar për përfshirje në veprat penale: ‘Importi, eksporti, furnizimi, transportimi, prodhimi, këmbimi, ndërmjetësimi ose shitja e paautorizuar e armëve apo materieve plasëse’ dhe ‘falsifikim i parave’, të arrestuarit janë:

·         I.M.       viti i lindjes 1975,       m/k/sh.

·         N.N.     viti i lindjes 1975,       m/k/sh.

·         N.G.      viti i lindjes 1976,       m/k/sh.

·         V.I.        viti i lindjes 1989,       m/k/sh.

Operacioni është mbështetur edhe nga:  ATK, AKPM dhe Dogana e Kosovës.

Si prova materiale janë sekuestruar: 12379.50 euro, dy pako produkte medicinave vlera rreth 10000 euro, pesë (5) fishekë kalibër te ndryshëm, një llaptop, 8 shtëpiza kompjuteri, një (1) DVR, tre (3) telefona celular, dokumentacion të ndryshëm që mund të përdoren për procedura të mëtejme. Po ashtu janë sekuestruar edhe dy bankënota njëra 50 Euro dhe tjetra 20 euro te cilat dyshohet se janë te falsifikuara.

Me urdhëresë të Prokurorisë Speciale janë ngrirë të gjitha llogarit financiare të të dyshuarve dhe bizneseve të tyre. Po ashtu me aktvendim të prokurorit dy të dyshuarit e parë janë ndalur në mbajtje për 48 orë, kurse dy të tjerët janë liruar në procedurë të rregullt.

Benzinë vetëm 1.05 euro në Petrol Company e shumë zbritje tjera në “Be Happy Restorant” dhe Market

Të tjera