Bota/Rajoni

Arrestohen disa gazetarë në Hong Kong

Arrestohen disa gazetarë në Hong Kong
18:39 | 17 Qershor 2021

Policia në Hong Kong arrestoi kryeredaktorin, botuesin dhe tre drejtues të tjerë të “Apple Daily”, një gazetë, pro-demokracisë e cila është në gjuhën kineze, po ashtu është edhe kritike ndaj qeverisë së Kinës.

Policia thotë se dhjetëra artikuj që kërkojnë sanksione kundër qeverisë së Hong Kongut dhe Kinës shkelin një ligj të ri të sigurisë kombëtare, raporton The Economist.

Jimmy Lai, biznesmeni që themeloi gazetën, është tashmë në burg duke u përballur me akuza të tjera.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera