[wp-story]

Lajme

Ambasada britanike jep një shembull të mirë të ruajtjes së ambientit në Kosovë

Ambasada britanike jep një shembull të mirë të ruajtjes së ambientit në Kosovë
18:57 | 14 Janar 2020

Ambasada Britanike në Kosovë ka bërë të ditur se Ministria e Punëve të Jashtme e Britanisë është duke zëvendësuar veturat zyrtare me vetura elektrike ose hibride.

Kjo në kuadër të përpjekjes më të gjerë për të zvogëluar emetimin e karbonit në ajër dhe të bëhen “shërbimi më i gjelbër diplomatik në botë”.

Një veprim të tillë, e ka nisur edhe përfaqësia diplomatike në Prishtinë.

“Ambasada Britanike në Prishtinë tashmë ka larguar nga përdorimi afër 80% të plastikave për një përdorim, dhe po punojmë me partnerët tanë zbatues për të zvogëluar plastikën për një përdorim në projektet e financuara nga Ministria e Punëve të Jashtme”, thuhet në njoftimin e Ambasadës britanike.

Bonus dhe Premium Kartela të cilat po i ofron Petrol Company, kartelat më të kërkuara nga klientët

Të tjera