Lajme

“Amanetet e Katanës” vijnë si rrëfime nëpërmjet gruas së tij Shukrijes

“Amanetet e Katanës” vijnë si rrëfime nëpërmjet gruas së tij Shukrijes
12:11 | 28 Nëntor 2022

Agim Ramadani pos për veprimtarinë patriotike shquhej edhe për diçka tjetër. Ishte mjeshtër i fjalës artistike. Shukrija vlerëson se çdo varg i tij është amanet e mesazh për Republikën e sotme.

“Dashuria e Agimit është e pikturuar si në punime ashtu edhe në vargje. Çdo varg i tij është mesazh. Për një pikë ujë ia vlen të vdesësh thoshte”.

“Ka qenë një rast interesant kur isha e mërzitur nuk munda të vij në Kosovë fare 10 vjet, meqë dolëm azil në Zvicër. Isha shtatzënë. Lypa ujë nga Kosova. E shihja në ëndërr ujin. Kur ma dërguan, e piva pak nga pak. Nga fundi i shishes, Agimi më tha – ma jep edhe mua pak. Më ka marr malli. Kur e piu, tha është vërtet ndryshe”.

Agim Ramdani la pas vetës bashkëshorten Shukrie dhe fëmijët: Edonin, Lorinën dhe Jetonin.

Në nderim të emrit dhe veprës së tij, shumë sheshe, rrugë e institucione në Kosovë mbajnë emrin e tij.

Gruaja e Agim Ramadanit: Kosova për të cilën dha gjakun nuk është ajo që Katana e ëndërronte

The Victor vjen me këngë të re “Got U”

Të tjera