Front TV

Ahmeti: Viti shkollorë duhet të filloj me mësim të kombinuar

Ahmeti: Viti shkollorë duhet të filloj me mësim të kombinuar
18:34 | 18 Gusht 2020

Si një zgjidhje më të pranueshme dhe funksionalë për kushtet të cilat janë pasur parasysh situatën aktuale me Coronavirus, drejtori i ETEA-s, Agon Ahmeti propozon që mësimi të jetë i kombinuar.

LEXO EDHE: SBASHK-u kërcënon Qeverinë: I plotësoni këto kushte, ose e ndërprejmë mësimin

Sipas tij klasa e parë, dytë, pestë, gjashtë, nëntë dhjetë dhe klasa e dymbëdhjetë të mësojnë në klasë, kurse të tjerë nxënës të ndjekin mësimin online, por që t’u ofrohen kushte për ndjekje të mësimit online.

“Ne mendojmë se mënyra me e mirë është që në nivel Kosove të vendosej që mësimi të jetë i kombinuar. Pra, klasat 1, 2, 5, 6, 9, 10 dhe 12 të jenë në ambientet shkollore. Ndërsa klasat tjera në mes ta ndjekin mësimin në distancë, por gjithmonë duke mundësuar kushtet për qasje gjithëpërfshirëse, pasi po dalin të dhëna se një përqindje e lartë e fëmijëve nuk kanë ndjekur mësimin në distancë për shkak të mungesës së qasjes në internet dhe mjeteve elektronike”, ka thënë Ahmeti.

Përndryshe, të martën është mbajtur takimi i Bordit Këshillëdhënës ku Ministri I Shëndetësisë, Armend Zemaj ka kërkuar mendimin e anëtarëve për hapat e mëtejmë se si të përballet me situatën me Covid, ndër to edhe për fillimin e vitit të ri shkollorë. /Front Online/

Comodita nis 35 kontejnerë me dyshekë për në SHBA

Të tjera