Lajme

Abazi: Menaxhimi i Qeverisë “Hoti” katastrofal, nuk po e përkrah as Bashkësia Ndërkombëtare

Abazi: Menaxhimi i Qeverisë “Hoti” katastrofal, nuk po e përkrah as Bashkësia Ndërkombëtare
20:32 | 13 Gusht 2020

Ish-zëvendëskryeministri i Kosovës në Qeverinë “Kurti”, Haki Abazi, në një intervistë për Front Online, ka thënë që rrëzimi i Qeverisë Kurti, me mocion mosbesimi, dhe tentim rrëzimi i Qeverisë “Hoti”, po me mocion mosbesimi janë dy situata tërësisht të ndryshme.

“Janë situata komplet diametralisht të kundërta. Ne kemi pasur një Qeveri të zgjedhur me një program qeverisës i cili plotëson të gjitha premtimet ndaj qytetarëve dhe votuesve. Në të njëjtën kohë kishim një Qeveri të dashur dhe të respektuar nga qytetarët me rezultate jashtëzakonisht të mira në menaxhimin e pandemisë. Tani kemi një Qeveri jo legjitime e cila as nuk përçon besim e as nuk e ka besimin e qytetarëve”, ka thënë ai.

Ish-zëvendësi i Albin Kurtit: Haradinaj nuk është figurë unifikuese, po tallen me pozitën e Presidentit

Kështu udhëheqjen e ekzekutivit  nga Avduallh Hoti në të gjitha fushat, ai e ka cilësuar katastrofale.

“Menaxhimi në të gjitha fushat është katastrofal përfshirë e sidomos në menaxhimin e pandemisë, duke rezultuar në numër jashtëzakonisht të madh të të infektuarve , numër të madh të të vdekurve dhe potencialisht shihet një mungesë e vizionit se si do të menaxhohet pandemia në vazhdimësi. Ajo çfarë është shumë e rëndësishme është që në Qeverinë tonë kishim ndihmën jashtëzakonisht të madhe të bashkësisë ndërkombëtare, dyert e hapura nga të gjitha institucionet ndërkombëtare për ndihmë e përkrahje”, ka deklaruar Abazi për Front Online.

Cilësi, gatim dhe shpërblim

Të tjera