Lifestyle

8 pozitat e jogës për dhimbje të nervit shiatik

8 pozitat e jogës për dhimbje të nervit shiatik
16:07 | 01 Korrik 2020

Shiatika shkaktohet nga përfshirja e nervit shiatik.

Shiatika është nervi më i gjatë në trupin e njeriut, duke filluar nga baza e shpinës dhe duke vazhduar përmes muskujve të këmbëve, transmeton lajmi.net.

Mesatarisht, 40% e njerëzve kanë përjetuar dhimbje të nervit shiatik gjatë jetës së tyre. Nuk është dhimbje kronike, por mund të bëhet një problem serioz shëndetësorë.

Simptomat e problemeve nga shiatika:

Dhimbja ndihet në ndonjë pjesë të nervit shiatik (pjesa e poshtme e shpinës, pjesën e prapme të kofshëve).

Humbja e ndjenjave në këmbë dhe shputa, ndjenja e elektricitetit, pickim apo edhe mpirje.

Nuk ju mbajnë gjunjët, kjo është më e rëndë nga shiatika kur nuk jeni në gjendje te gjeni ekuilibrin nga gjunjët apo këmbët tuaja.

Çfarë e shkakton dhimbjen shiatika?

Dhimbja nga shitaika krijohet nga herniation në palcën lumbare. Që kurë kjo është problem serioz shëndetësorë, ju duhet të bëni kontrolle tek mjeku juaj.

Afër 70% të rasteve nga shiatika janë shkaktuar nga sindroma pyriformis.

8 pozitat e jogës që ndihmojnë nëse keni dhimbje nga shiatika:

Rrotullimi i shpinës duke qëndruar në këmbë

2. Zgjatja duke afruar gjurin nga gjoksi

3. Rrotullimi me dy gjunjë

4. Rrotullimi me një gju

5. Kthimi në gjysëm ulje

6. Rrotullimi ulur

7. Pozita e maces

8. Pozita e fëmijës.

Latest Kodi Titles Across World Right At Your Fingertips With This Tool
TheTopFiveVPN
|
Sponsored

Petrol Company zbret çmimet në Ditën e Verës: Benzinë 1.70 euro dhe Diesel 1.85 Euro për litër

Të tjera