Ekonomi

Bekteshi: Ulja e çmimit të vajit do të ndodhë kur të hapet importi nga Ukraina

Bekteshi: Ulja e çmimit të vajit do të ndodhë kur të hapet importi nga Ukraina
21:53 | 13 Maj 2022

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, informoi sot se ulja e çmimit të vajit të gatimit do të ndodhë kur të hapen plotësisht korridoret e importit nga Ukraina.

Sipas Bekteshit, kjo varet nga tregjet botërore, si dhe nga çmimet e lulediellit dhe vajit të parafinuar, të cilat kryesisht importohen nga Ukraina dhe Bullgaria.

Ministri ritheksoi se tek qytetarët ekziston përshtypja e gabuar se Maqedonia furnizohet me materiale për prodhimin e vajit për gatim nga Serbia.

“Duhet të jemi solidarë. Në konsultim me prodhuesit vendas, mundësojmë eksportin e vajit ushqimor të rafinuar. Kemi sasinë e nevojshme për prodhim”, tha Bekteshi në emisionin “10 minuta” në TV21 për eksportin e vajit të lulediellit në Shqipëri.

“Me shkurtimin e shpenzimeve me ribalancin e buxhetit, Qeveria hap mundësinë për një paketë të re masash për qytetarët”, tha ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi.

Ai tha se me buxhetin plotësues do të ketë ulje të theksuar të shpenzimeve në raport me shpenzimet joproduktive dhe shpenzimet tjera të shfrytëzuesve buxhetorë.

Blini derivate me çmim të lirë dhe hyni në garë për të fituar banesë, iphone 13 e 19 shpërblime tjera

Të tjera