Lifestyle

5 gjërat që thotë shkenca për çiftet që zihen shumë

5 gjërat që thotë shkenca për çiftet që zihen shumë
15:37 | 03 Korrik 2020

Sipas anketave të fundit, 44% e çifteve të martuara besojnë se të konfliktuarit më shumë se një herë në javë i ndihmon ata të mbajnë marrëdhënie të shëndetshme për një kohë të gjatë.

Në fakt, çiftet që grinden shpesh, por gjithnjë në mënyrë paqësore, ka më shumë të ngjarë të qëndrojnë së bashku, sepse, përkundër të gjitha keqkuptimeve të vogla, ata e dinë që dashuria e tyre është e vërtetë dhe e sinqertë. Këtu janë pesë gjërat që thotë shkenca për partnerët që grinden shumë me njëri-tjetrin…

Konfliktet janë shenjë e një marrëdhënieje të pjekur

Shmangia e vazhdueshme e konfliktit nuk është padyshim mënyra më e mirë për të krijuar një marrëdhënie afatgjatë. Përkundrazi, nëse jeni në gjendje të flisni qartë kur debatoni, kjo do të thotë që jeni gati ta shihni partnerin tuaj në një nivel tjetër. Njerëzit e pjekur nuk u drejtohen as sulmeve personale dhe as të bërtasin. Përkundrazi, ata gjithmonë përpiqen të arrijnë një kompromis dhe të përmirësojnë marrëdhëniet e tyre me ndihmën e një argumenti të shëndetshëm.

Grindjet tregojnë që ju kujdeseni për njëri-tjetrin

Sigurisht, do të ishte shumë më e lehtë që të mos shikoni disa nga zakonet e partnerit tuaj që ju mërzisin, realisht. Por fakti që ju jeni gati të përballoni të gjitha dhimbjet dhe shqetësimet e të grindurit për të marrë një rezultat më të mirë në të ardhmen mund të jetë një shenjë e dashurisë tuaj të vërtetë.

Debatet e bëjnë komunikimin tuaj më të lehtë

Për të krijuar besim në marrëdhënien tuaj, nuk duhet të heshtni. Përkundrazi, është e nevojshme t’i qaseni partnerit tuaj me një mendje të hapur, duke marrë përgjegjësinë për veprimet tuaja dhe të dëgjoni me kujdes njëri-tjetrin. Meqenëse grindja është një nga format kryesore të komunikimit dhe më e sinqerta, me të vërtetë ndihmon për të përshpejtuar ndjenjat e intimitetit, besimit dhe lidhjes.

Zënkat janë shenjë e një marrëdhënieje të shëndetshme

Nëse një çift nuk debaton kurrë, kjo mund të jetë një shenjë se diçka nuk është në rregull me ta. Argumentimi i ndihmon çiftet të rishqyrtojnë vlerat dhe ndjenjat e tyre duke adresuar dhe diskutuar gjërat që janë të rëndësishme për ta. Sidoqoftë, argumenti juaj duhet të jetë i shëndetshëm dhe jo-luftues.

“Lufta” e bën lidhjen tuaj më të fortë

Kur jeni duke debatuar me partnerin tuaj, nuk ka rëndësi nëse fitoni ose humbni. Gjëja më e vlefshme është që mësoni shumë për njëri-tjetrin dhe akoma më e rëndësishmja, për veten tuaj. Konfliktet e vogla ju ndihmojnë të zbuloni natyrën tuaj të vërtetë dhe tregoni partnerit tuaj se si të veproni me të. Dhe nëse arrini të kapërceni të gjitha sfidat së bashku, do të mësoni se si të komprometoni dhe forconi lidhjen midis jush.

Kredi me afat rekord të shqyrtimit dhe aprovimit

Të tjera