×
 • Lajme
 • Lajme

  3 vjet burgim për Naser Osmanin dhe asistentin e Bujar Bukoshit për Fondin e 3 përqindëshit

  FrontOnline
  11 Nëntor 2020

  Naser Osmani dhe asistenti i Bujar Bukoshit sot janë dënuar nga Gjykata Themelore në Prishtinë me nga 3 vjet burg për Fondin e 3 përqindëshit.

  Sipas komunikatës ata detyrohen që në emër të dëmit të shkaktuar, në mënyrë solidare shumën prej 154, 132.47 euro, t’i kthejnë në buxhetin e Republikës se Kosovës.

  Komunikata:

  Gjykata Themelore në Prishtinë ka shpallur aktgjykimin kundër të
  akuzuarve N.O dhe A.G sepse në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale Shpërdorim nga neni 257 par.3 lidhur me par.1 të Kodit të Përkohshëm Penal të Republikës se Kosovës.

  Të akuzuarit N.O dhe A.G janë shpallur fajtor dhe janë dënuar me dënim me burgim në kohëzgjatje prej tre (3) viteve për secilin veç e veç, dënim të cilin të akuzuarit do ta mbajnë pas plotfuqishmërisë së këtij Aktgjykimi.

  Detyrohen të akuzuarit N.O dhe A.G që në emër të dëmit të shkaktuar, në mënyrë solidare shumën prej 154, 132.47 euro, t’i kthejnë në buxhetin e Republikës se Kosovës.

  Në bazë të nenit 363 par.1 pika 1.3 të KPPRK-së është refuzuar aktakuza për të akuzuarit N.O A.G për veprën penale Shmangie nga tatimi nga neni 249 par.1 të KPK-së, për shkak se gjykata ka konstatuar se vepra penale është parashkruar dhe atë gjatë fazës së hetimeve në prokurori.

  Të akuzuarit N.O dhe A.G së bashku me të akuzuarin B.B për të cilin është veçuar procedura, në vazhdimësi, përgjatë periudhës kohore 2006 deri në vitin 2015, në bashkëkryerje, me qëllim për t’i sjellë vetës apo tjetrit dobi pasurore të kundërligjshme kishin përvetësuar pasurinë e luajtshme
  të personave të tjerë, e cila iu është besuar atyre, qytetarëve të Republikës së Kosovës dhe vendeve të tjera, kontribuues në fondin e themeluar atëbotë për financim të strukturave të Qeverisë se Kosovës në ekzil, shuma këto prej minimumi 3% të të hyrave të tyre personale mujore, ashtu që kishin tërhequr shumën prej 154, 132.47 euro, në kesh dhe nuk kishin arsyetuar
  dhe dëshmuar qëllimin e tërheqjes së kësaj shume.

  Palët kanë të drejtën e ankesës kundër këtij vendimi në Gjykatën e Apelit të Kosovës.

  Apliko online për kredi në IBAS, përfito subvencionim nga Qeveria
  Nga Rubrika
  Lajme23 Shtator 2023
  Remzi Kica, babai i deputetes së LDK-së, Doarsa Kica-Xhelili e cila dikush ishte pjesë e grupit parlamentar e VV-së, ka thënë se...
  Lajme23 Shtator 2023
  Brenda dhjetë vitesh, ekspertet e shohin Forcën e Sigurisë së Kosovës (FSK) anëtare në NATO. Këtë e bazojnë në interesin e dyanshëm...
  Lajme23 Shtator 2023
  Ministri i Bujqësisë, Faton Peci, ka vizituar fermerin Shkrui Konxheli nga Teqeja e Lipjanit, i cili është përfitues i mbështetjes financiare me...
  Të tjera
  Kronika23 Shtator 2023
  Është grabitur një punëtor i një poste të shpejtë në Pejë, i cili ka raportuar se i është vjedhur çanta me rreth...
  Kronika23 Shtator 2023
  Dy vajza të mitura janë rrahur nga dy të tjera në fshatin Kovragë të Istogut. Policia ka bërë të ditur se sipas...
  Sport23 Shtator 2023
  Matthijs De Ligt është në një situatë shumë të rëndë, pasi ka humbur vendin e titullarit te Bayern Munich. Trajneri i bavarezëve,...
  Kronika23 Shtator 2023
  Është arrestuar një person në Pejë, pasi i njëjti dyshohet se ka ushtruar dhunë psiqike ndaj babait të tij. Policia ka bërë...
  Kronika23 Shtator 2023
  Është arrestuar një grua në Ferizaj, pasi e njëjta e kishte sulmuar një zyrtare policore e cila ishte duke u marrë me...
  Lajme23 Shtator 2023
  Deputeti i PDK-së, Hajdar Beqa në një intervistë për Front Online ka pranuar faktin që nuk i kanë numrat për ta rrëzuar...

  FrontOnline, © 2023 Të gjitha të drejtat e rezervuara.