Janë publikuar disa pamje të cilat thuhet se kanë kapur momentin kur një familje filloi një festë të befasishme për ditëlindje, nga e cila festë, nga 25 pjesëmarrës, 18 prej tyre përfunduan të infektuar me coronavirus.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, të afërmit e Ron Barbosa mbajtën një festë në Carrollton, Texas, muajin e kaluar për të shënuar ditëlindjen e 30-të të nuses së tij, por tani tre anëtarët e familjes janë në spital.

Tubimi, i cili ishte i ligjshëm sipas rregullave aktualisht në fuqi në Teksas – ka rezultuar në një infeksion masiv, me prindërit e moshuar të Ronit, Frank dhe Carole, të shtruar në spital me COVID-19.

Veç këtyre, motra e tij Kathy, e cila ka kancer, gjithashtu është pranuar për trajtim.

E Frank, i cili është në vitet e 80-ta, është në kujdes intensiv, me mjekët paralajmëruar se së shpejti mund të duhet të vihet në një ventilator.

Carole, e cila është e martuar me burrin e saj për 68 vjet, nuk është aq e sëmurë rëndë, ndërsa Kathy duket se po shërohet, edhe pse ajo po i nënshtrohet kimioterapisë për kancerin e gjirit.

Ajo kontraktoi virusin, pavarësisht se qëndroi jashtë në hyrje në një përpjekje për të mbajtur distancën.

Ron beson se nëna e tij e kapi virusin pasi u ndal në festë për të lënë një dhuratë, pastaj ia kaloi sëmundjen babait të tij.

Ron gjithashtu mendon se nipi i tij e solli infeksionin në familje pasi zhvilloi një kollë që ai e mori për diçka të vogël që ai e mori në vendin e ndërtimit, ku ai punoi.