Kronika

16 të arrestuar për 24 orë – Bizneset nuk e përfillin vendimin e Qeverisë

16 të arrestuar për 24 orë – Bizneset nuk e përfillin vendimin e Qeverisë
14:48 | 24 Mars 2020

Sipas raportit 24 orësh të Policisë së Kosovës, po del që qytetarët nuk po e përfillin vendimin e qeverisë për të qëndruar në shtëpi dhe për t’i mbyllur përkohësisht lokalet e tyre.

Vetëm në 24 orët e fundit, Policia e Kosovës ka evidentuar 16 raste për “mosveprim sipas dispozitave shëndetësore gjatë epidemisë” në të gjithë vendin, ose pronarë biznesesh të cilët nuk e kanë respektuar urdhrin e qeverisë për mbylljen të lokaleve, sipas vendimit të Qeverisë.

Qeveria ka marrë vendimin për mbylljen e përkohshme të të gjitha lokaleve dhe vendeve ku ka frekuetnim të madh nga qytetarët, mirëpo jo të gjithë po i respektojnë vendimet e shtetit.

Në të gjitha këto raste ka pasur edhe të arrestuar, ku disa prej tyre janë dërguar në mbajtje.

Vetëm përgjatë ditës së dielë, 15 persona kanë hapur lokalet, në kudnërshtim me vendimin e qeverisë.

Ndërkohë, për hapjen e lokaleve, për 5 ditë në Kosovë janë arrestuar mbi 30 persona.

Më poshtë mund të shihni listën dhe qytetet ku janë hapur lokalet në 24 orët e fundit, të nxjerra nga raporti 24 orësh i Policisë së Kosovës:

1.Rr. Nëna Terezë, Fushë Kosovë 23.03.2020 – 13:50. Është arrestuar i dyshuari mashkull kosovar, i cili nuk kishte zbatuar vendimin për mbyllje të lokaleve. I dyshuari është hasë në kafiterinë e tij, duke punuar në të cilin lokal kishin qenë edhe disa persona, për të cilin rast janë njoftuar edhe inspektorët komunal. I dyshuari pas intervistimit, me urdhër të prokurorit është liruar në procedurë të rregullt.

2. Rr. Skënderbeu, Podujevë 23.03.2020 – 16:30. Është raportuar se i dyshuari mashkull kosovar ,është hasur duke punuar në lokalin e tij, duke mos respektuar vendimet e marra. Me vendim të prokurorit, rasti mbetet në procedurë të rregullt.

3. Rr. Skënderbeu, Podujevë 23.03.2020 – 16:30. Është raportuar se i dyshuari mashkull kosovar është hasur duke punuar në lokalin e tij, duke mos respektuar vendimet e marra. Me vendim të prokurorit rasti mbetet në procedurë të rregullt.

4.Rr. Zahir Pajaziti, Podujevë 23.03.2020 – 18:00. Është raportuar se i dyshuari mashkull kosovar, është hasur duke punuar në lokalin e tij, duke mos respektuar vendimet e marra lidhur me pandeminë. Me vendim të prokurorit rasti mbetet në procedurë të rregullt.

5. Fushë Kosovë23.03.2020 – 21:30. Është raportuar se i dyshuari mashkull kosovar është hasur duke punuar në lokalin e tij, duke mos respektuar vendimet e marra lidhur me përhapjen e pandemisë. Me vendim të prokurorit rasti mbetet në procedurë të rregullt.

6.Fushë Kosovë 23.03.2020 – 21:30. Është raportuar se i dyshuari mashkull kosovar është hasur duke punuar në lokalin e tij. Me vendim të prokurorit rasti mbetet në procedurë të rregullt.

7.Rr. Kukësit, Prizren 23.03.2020 – 20:50. Është arrestuar i dyshuari mashkull kosovar, i cili nuk kishte zbatuar vendimin për mbyllje të lokaleve. Me vendim të prokurorit, i dyshuari është dërguar në mbajte.

8.Rr. Nënë Tereza, Pejë 23.03.2020, 10:35. Është arrestuar i dyshuari mashkull kosovar, i cili nuk kishte zbatuar vendimin për mbyllje të lokaleve për shkak të pandemisë. I dyshuari është hasë në kafiterinë e tij duke punuar. I dyshuari pas intervistimit, me urdhër të prokurorit është liruar në procedurë të rregullt.

9.Rr. Bekim Berisha, Pejë 23.03.2020 – 14:35. Është arrestuar i dyshuari mashkull kosovar i cili nuk kishte zbatuar vendimin për mbyllje të lokaleve për shkak të pandemisë. Me vendim të prokurorit, i dyshuari është dërguar në mbajtje.

10.Rr.Skënderbeu, Gjakovë 23.03.2020 – 12:20. Është raportuar se i dyshuari mashkull kosovar është hasur duke punuar në kafiterinë e tij, duke mos respektuar vendimet e marra. Me vendim të prokurorit, rasti mbetet në procedurë të rregullt.

11. Rr.Skënderbeu, Gjakovë 23.03.2020 – 13:05. Është raportuar se i dyshuari mashkull kosovar është hasur duke punuar në kafiterinë e tij, duke mos respektuar vendimet e marra. Me vendim të prokurorit, rasti mbetet në procedurë të rregullt.

12.Fsh. Mleqan, Malishevë 23.03.2020 – 20:28. Është arrestuar i dyshuari mashkull kosovar i cili nuk kishte zbatuar vendimin për mbyllje të lokaleve për shkak të pandemisë. I dyshuari pas intervistimit, me urdhër të prokurorit është liruar në procedurë të rregullt.

13.Fsh. Llozicë, Malishevë 23.03.2020 – 20:50. Është arrestuar i dyshuari mashkull kosovar i cili nuk kishte zbatuar vendimin për mbyllje të lokaleve për shkak të pandemisë. I dyshuari pas intervistimit, me urdhër të prokurorit është liruar në procedurë të rregullt.

14.Fsh. Llozicë, Malishevë 23.03.2020 – 20:50. Është arrestuar i dyshuari mashkull kosovar i cili nuk kishte zbatuar vendimin për mbyllje të lokaleve për shkak të pandemisë. I dyshuari pas intervistimit, me urdhër të prokurorit është liruar në procedurë të rregullt.

15.Sheshi Adem Jashari, Skenderaj 23.03.2020 – 20:50. Është raportuar se i dyshuari mashkull kosovar , është hasur duke punuar në lokalin e tij, duke mos respektuar vendimin e marrë. Me vendim të prokurorit rasti mbetet në procedurë të rregullt.

16.Sheshi Adem Jashari, Skenderaj (DN:827-327) 23.03.2020 – 21:00. Është raportuar se i dyshuari mashkull kosovar , është hasur duke punuar në lokalin e tij, duke mos respektuar vendimin e marrë. Me vendim të prokurorit rasti mbetet në procedurë të rregullt.

“M Sillosi” S’ka nëvojë për panik, grurë ka me bollëk

Të tjera