[wp-story]

Lajme

​Tri shkolla në Gjilan përfitojnë nga programi i efiçiencës së energjisë

​Tri shkolla në Gjilan përfitojnë nga programi i efiçiencës së energjisë
15:50 | 06 Gusht 2020

Tri shkolla të Komunës së Gjilanit shkolla “Liria” në Pogragjë, “Dëshmorët e Kombit” në Livoq i Ulët dhe “Ibrahim Uruqi” në Bresalc, janë përfituese të programit programi i efiçiencës së energjisë që financohet nga Banka Gjermane (KfW).

Drejtoresha për Zhvillim Ekonomik, Valbona Tahiri me stafin e drejtorisë, kanë shoqëruar një grup të ekspertëve nga kompania konsulente “GOPA” dhe “Albarchitect” e përzgjedhur për zbatimin e programit me qëllim të vlerësimit të gjendjes aktuale të shkollave përfituese.

Tahiri ka bërë të ditur se në këtë program përfshihen masat e efiçiencës së energjisë si: sistemi i ngrohjes, izolimi i kulmeve, termoizolimi, ndriçimi efiçient, ndërrimi i dritareve etj.

Ajo ka falënderuar KfW dhe Agjencinë e Efiçiencës së Energjisë në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, pasi vlerëson se intervenimi me masa të efiçiencës së energjisë në objekte publike do të ulë koston e shpenzimeve për 50%, duke krijuar kështu mundësi për Komunën e Gjilanit që këto kursime t’i kthejë në investime publike dhe projekte me ndikim në zhvillim ekonomik dhe në interes të të gjithë qytetarëve.

Sektori i Efiçiencës së Energjisë në kuadër të Drejtorisë për Zhvillim Ekonomik në bashkëpunim të ngushtë me shkollat përfituese do të përkujdeset për realizimin e të gjitha aktiviteteve me qëllim që ky program të zbatohet me kohë dhe sipas marrëveshjes me KfW.

“Petrol Company” ndihmon më shumë se 200 familje për festën e Fitër Bajramit (VIDEO)

Të tjera