Bota/Rajoni

​Tërmeti i nëntorit, Shqipëria marrëveshje me Italinë në vlerë 95 milionë euro

​Tërmeti i nëntorit, Shqipëria marrëveshje me Italinë në vlerë 95 milionë euro
13:26 | 11 Gusht 2020

Është firmosur sot marrëveshja me qeverinë italiane për të materializuar angazhimin që Italia mori në Konferencën Ndërkombëtare të Donatorëve që t’i ofrojë Shqipërisë prej 95 milionë euro, nga të cilat 5 milionë euro grant për rindërtimin e objekteve publike që dolën jashtë funksionit nga tërmeti i 26 nëntorit.

Marrëveshja u firmos nga ministri i Rindërtimit, Arben Ahmetaj dhe ambasadori italian, Fabricio Bucci.

“Kredia e butë prej 90 milionë euro do të angazhohet në sektorin e energjisë, për përmirësimin e mëtejshëm të linjave të transmetimit, në zhvillimin e ekonomisë së detit, për përmirësimin e infrastrukturës portuale dhe peshkimit, në rritjen e kapaciteteve për përballimin e fatkeqësive natyrore, me përmirësimin e flotës dhe fuqizimin e burimeve njerëzore të emergjencave civile, ku eksperienca e mirënjohur botërisht e Italisë dhe asistenca e vëllezërve italianë, do të jenë një ndihmë e çmuar për Shqipërinë”, u shpreh Ahmetaj.

Ministri theksoi se brenda fundit të vitit pritet miratimi i gjithë paketës për të cilën është rënë paraprakisht dakord./tch

Auto Mita me një mundësi të mirë për bizneset – për çdo veturë të re, SERVISI FALAS deri në 100…

Të tjera