Lajme

​Selimi: Nisma për mbrojtjen e vlerave të UÇK-së e ka një hile

​Selimi: Nisma për mbrojtjen e vlerave të UÇK-së e ka një hile
19:49 | 07 Gusht 2020

Shefi i Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Rexhep Selimi thotë se Ligji për Mbrojtjen e Vlerave të Luftës së UÇK-së është e sponsorizuar nga Partia Demokratike e Kosovës, duke theksuar se UÇK-ja nuk ka nevojë për mbrojtje, por për njohje.

Gjatë diskutimit në seancë plenare për këtë projektligj, Selimi tha se UÇK është vlerë kombëtare e gjithë shqiptarëve. Për këtë ka kërkuar që të mos keqpërdoret, meqë sipas tij, ky projektligj ka të meta, mangësi e pasaktësi deri në shtrembërim të së vërtetës.

Selimi: Kjo nismë e ka një hile

“Ligji për Mbrojtjen e Vlerave të Luftës së UÇK-së është e sponsorizuar nga Partia Demokratike e Kosovës. Nga PDK-ja e cila ishte në krye të qeverisë disa herë, jo tani. Ishte edhe në krye të qeverisë kur u shpall pavarësia e Kosovës. Pra udhëheqtë me pushtetin edhe kur u hartua Kushtetuta e Kosovës. Asnjë fjali, asnjë fjalë, e asnjë shkronjë nuk u shkrua në Kushtetutën e Kosovës për UÇK-në, as për luftën çlirimtare të Kosovës. Sot më shumë se dy dekada pas luftës arriti më në fund ligji që po i mbrojka vlerat e luftës së UÇK-së. Ne po i kuptojmë qëllimet reale të këtyre nismave. Kjo nismë po duket më shumë se e ka mjet UÇK-në, se sa qëllim. Dhe brenda kësaj e ka një hile”, ka deklaruar ai.

Ndër tjera, Selimi tha se UÇK duhet ruajtur, e jo mbrojtur, pasi sipas tij, vlerat e luftës rrezikohen të dëmtohen nga ata që thirren më së shumti në të.

Selimi: Nga kush rrezikohet UÇK-ja?

“LVV nuk është kundër që vlerat e luftës të jenë të mbrojtura, por duhet që ato vlera të ishin të ruajtura aty ku duhet. Por, a duhet mbrojtur kjo vlerë me ligj? Nga kush duhet mbrojtur kjo vlerë? Ose thënë shkurt nga kush është e rrezikuar vlera e UÇK-së? UÇK-ja nuk ka nevojë për mbrojtje, ajo ka nevojë për njohje para se gjithash, për njohje institucionale e kushtetuese. Mbrojtje është njohja dhe respektimi i qëllimeve të saj. Njohja dhe respektimi i idealeve të të rënëve. Për fat të keq këtë vlerë mund ta rrezikojnë dhe dëmtojnë vetëm ata që thirren më së shumti në të”, ka shtuar Selimi para deputetëve.

Selimi tha se UÇK-ja është mbrojtur me retorikë, por me votë është dërguar në Gjykatë Speciale.

Natën e Kurban Bajramit Petrol Company shpërndan 40 pako ushqimore për fëmijët jetim në Kosovë

Të tjera