Bota/Rajoni

​OBSH kërkon shmangien e kontrolleve të rregullta te dentistët

​OBSH kërkon shmangien e kontrolleve të rregullta te dentistët
16:25 | 12 Gusht 2020

Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) ka njoftuar se puna dentare rutinore, e parëndësishme duhet të shtyhet derisa të zvogëlohet përhapja e infeksionit COVID-19.

OBSH tha që ekzaminimet, pastrimi i dhëmbëve dhe kujdesi parandalues duhet të shtyhen deri në njoftimin e mëtejshëm, sipas udhëzimeve për dentistët – si të zvogëloni rrezikun e transmetimit gjatë një pandemie koronavirus.

“OBSH këshillon që kujdesi rutinë i shëndetit oral – i cili zakonisht përfshin kontrolle të shëndetit oral, pastrim dhëmbësh dhe kujdes parandalues – të shtyhet derisa të ketë një ulje të mjaftueshme COVID-19 normat lokale të transmetimit. ”

“E njëjta vlen edhe për trajtimet estetike të dhëmbëve. Sidoqoftë, duhet të ofrohen ndërhyrje urgjente ose urgjente për shëndetin oral që janë jetike për ruajtjen e funksionimit oral të një personi dhe menaxhimin e dhimbjeve të forta.”

OBSH tha që, nëse është e mundur, pacientët duhet të ekzaminohen në distancë para se të trajtohen.

OBSH tha që dentistët janë në rrezik të lartë të kontraktimit të SARS-CoV-2, një koronavirus i ri që shkakton COVID-19:

“Procedurat e tyre përfshijnë komunikim ballë për ballë dhe ekspozim të shpeshtë ndaj pështymës, gjakut dhe lëngjeve të tjera të trupit dhe trajtimin e instrumenteve të mprehta. Si pasojë, ata janë në rrezik të lartë për të marrë SARS-CoV-2 ose transmetuar infeksionin te pacientët.”

Filloi aplikimi për gjeneratën e 10-të të KEDS Academy për nxënës dhe studentë të rinj

Të tjera