Bota/Rajoni

​Numri i personave të infektuar me COVID-19 në Indi tejkalon shifrën 600.000

​Numri i personave të infektuar me COVID-19 në Indi tejkalon shifrën 600.000
19:41 | 02 Korrik 2020

Numri i rasteve me koronavirus në Indi tejkaloi 600.000 të enjten, me gjithsej 17.834 vdekje, ndërsa autoritetet indiane po përpiqen të kufizojnë përhapjen e pandemisë, thanë zyrtarët dhe Ministria e shëndetësisë.

Ministri i Shëndetit i shtetit Assam, Himanta Biswa Sarma tha që shteti kishte filluar testimin më agresiv të koronavirusit midis fshatarëve që ishin të detyruar të kërkonin strehim në ndërtesat qeveritare dhe shkollat.

“Ne kemi filluar të izolojmë rastet e reja të koronavirusit; situata është shumë kritike,” tha Sarma për Reuters.

Rritja e numrit të të infektuarve përbën një sfidë serioze për aftësinë e kufizuar mjekësore të Indisë dhe sistemin e mbingarkuar shëndetësor.

Frika nga izolimi në akomodimin e pajisjeve të dobëta dekurajoi njerëzit nga testimi, thonë ekspertët, duke çuar në raste të reja të Covid-19 edhe pasi qeveria vendosi karantinën më të gjatë në botë.

Sidoqoftë, një fazë e dytë e zbutjes u njoftua të hënën, duke lejuar që më shumë aktivitete ekonomike të rinisnin.

Shteti federal i Maharashtra, në perëndim të vendit, raportoi një rritje rekord prej 5,537 rastesh të reja të infeksionit të mërkurën, duke bërë që autoritetet të rivendosin karantinë të rreptë në zonat përreth qendrës financiare të Mumbai, duke detyruar njerëzit të ndalojnë udhëtimin në qytetin më të varur nga publiku. transport.

Në këtë shtet federal, ka më shumë se një e pesta e numrit të përgjithshëm të personave të infektuar në vend dhe pothuajse gjysma e vdekjeve, dhe ka gjithsej 180,297 të infektuar dhe 8.052 vdekje deri më tani.

Cilësi, gatim dhe shpërblim

Të tjera