[wp-story]

Lajme

​Mustafa: Marrëveshja për Ujmanin përfshin vetëm studimin e fizibilitetit

​Mustafa: Marrëveshja për Ujmanin përfshin vetëm studimin e fizibilitetit
21:19 | 10 Shtator 2020

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa ka folur edhe për Liqenin e Ujmanin, i cili është përfshirë në marrëveshjen e Uashingtonit.

Ai ka thënë se marrëveshje për Ujmanin, mundëson vetëm studimin e fizibilitetit nga ShBA-ja dhe assesi nuk ka të bëjë me një marrëveshje për shfrytëzimin e tij të përbashkët me Serbinë.

Mustafa në Pressing ka pranuar se partneri i tij nga AAK-ja, Ramush Haradinaj ka shprehur shqetësimet e tij, përkitazi me Ujmanin, por që janë sqaruar, pasi që ka siguruar se marrëveshja përfshin vetëm fizibilitetin.

Në këtë marrëveshje parashihet hartimi i një studimi të fizibilitetit me qëllim të përdorimit të përbashkët të Liqenit të Ujmanit, si furnizues i sigurt i ujit dhe energjisë.

“Graniti” hap showroom-in e dytë në Prishtinë (VIDEO)

Të tjera