Bota/Rajoni

​Mbesa e Trump padit presidentin: Më mashtroi për trashëgimi

​Mbesa e Trump padit presidentin: Më mashtroi për trashëgimi
19:38 | 24 Shtator 2020

Mary Trump, mbesa e presidentit të SHBA-së Donald Trump, ka ngritur sot një padi penale duke akuzuar Trump dhe vëllezërit e motrat e tij për mashtrim në të cilin ata i privuan të drejtën për pasuri të paluajtshme të ndërtuar nga Fred Trump.

Në një proces gjyqësor të ngritur në Gjykatën e Shtetit të Nju Jorkut, Mary pretendon se “mashtrimi nuk ishte vetëm një biznes familjar – ishte një mënyrë jetese”, shkruan CNN.

Mbesa e presidentit akuzoi dy xhaxhallarët e saj dhe tezen e saj, një gjykatëse federale në pension, për konspiracion gjatë së cilës ata i ofruan asaj një “grumbull vlerësimesh të rreme” dhe e detyruan të nënshkruante një marrëveshje zgjidhje në të cilën i ishin vjedhur “dhjetëra miliona dollarë”.

“Në vend që të mbrojnë interesat e Mary Trump, ata shpikën dhe ekzekutuan një plan kompleks për të nxjerrë fonde nga ajo, për të mbuluar mashtrimin dhe për ta mashtruar për vlerën reale të asaj që ajo trashëgoi”, thuhet në proces gjyqësor.

Kujtojmë, 55-vjeçarja Mary Trump botoi librin “Shumë dhe kurrë më: Si familja ime krijoi njeriun më të rrezikshëm të botës në korrik”. Në libër, ajo pretendon se ishte hequr nga testamenti i gjyshit të saj për shkak të vdekjes së babait të saj. Ajo gjithashtu deklaroi se gjyshi i saj nuk e donte nënën e saj.

Mary Trump ishte 16-vjeçe kur babai i saj vdiq në vitin 1981 dhe ajo dhe vëllai i saj Fred Trump III trashëguan interesat në pasuri të paluajtshme familjare.

Për shkak se Mary ishte ende adoleshente në atë kohë, avokati Irwin Durben, i cili ishte gjithashtu avokati i kompanive të lidhura me Trump, u emërua si avokati i saj.

Sipas procesit gjyqësor, Durben, i cili ndërroi jetë në vitin 2016, ishte në një “konflikt interesi” dhe përfundimisht “e shtyu atë plotësisht nga biznesi i familjes”.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera