Bota/Rajoni

​Mali i Zi lejon martesat e të njëjtës gjini

​Mali i Zi lejon martesat e të njëjtës gjini
20:08 | 01 Korrik 2020

Parlamenti i Malit të Zi miratoi sot ligjin për martesat e të njëjtës gjini, me 42 vota pro dhe pesë kundër, raporton RTCG.

Projektligji ishte në procedurën parlamentare vitin e kaluar, por nuk mori shumicën e kërkuar gjatë votimit në seancën parlamentare të 31 korrikut.

Projektligji lejon çiftet e të njëjtës gjini në Mal të Zi të gëzojnë të njëjtat të drejta si çiftet heteroseksuale, vetëm pa mundësinë e birësimit.

Mirëmbajtja midis partnerëve, kujdestaria është veçanërisht e standardizuar, dhe marrëdhëniet pasurore të partnerëve rregullohen në detaje.

Partnerët kanë të drejtë të trashëgojnë nga njëri-tjetri dhe statusi tatimor i partnerëve është i rregulluar.

Për sa i përket të drejtave dhe detyrimeve, në sistemin e sigurimit shëndetësor dhe mbrojtjes, partnerët janë të barabartë me të drejtat e të gjithë personave të tjerë të siguruar, si dhe sa i përket të drejtave nga mbrojtja sociale dhe e fëmijëve.

Vetëm 60 euro kap ofertën Al Inclusive të “Sharr Travel” në Aqua Fafa

Të tjera