Lajme

​KFOR-i mbështet reagimin ndaj COVID19 me një donacion të dytë të pajisjeve për mbrojtje personale

​KFOR-i mbështet reagimin ndaj COVID19 me një donacion të dytë të pajisjeve për mbrojtje personale
18:22 | 03 Korrik 2020

Një shpërndarje e dytë e pajisjeve për mbrojtje personale në objektet mjekësore dhe institucionet e tjera në Kosovë u krye nga KFOR-i në dy javët e fundit në mbështetje të reagimit lokal ndaj pandemisë COVID-19.

Pas dhurimit të parë që u bë në prill, ushtarët e NATO-s/KFOR-it përsëri dorëzuan mijëra maska për fytyrën dhe mburoja, doreza, termometra pa kontakt me rreze infra të kuqe, veshmbathje izolusese dhe antiseptikë për pastrimin e duarve.

Sipas një komunikate të KFOR-it, kjo iniciativë e dytë u financua gjithashtu nga NATO dhe është pjesë e angazhimit të përgjithshëm të Aleancës në mbështetje të operacioneve të saj dhe vendeve anëtare dhe partnerëve të saj.

“Ekipet Ndërlidhëse dhe Monitoruese të KFOR-it së bashku me ekipet e bashkëpunimit civilo-ushtarak u dhuruan pajisje për mbrojtje personale institucioneve dhe komuniteteve të Pejës, Deçanit, Malishevës, Gjakovës, Prizrenit, Vushtrrisë, Zveçanit, Kamenicë/Dardanë, Skenderajt, Podujevës, Fushë Kosovës, Lipjanit, Novobërdës/Artanës, Gjilanit, Vitisë dhe Ferizajt. Dorëzimet u koordinuan nga shtabi qendror i KFOR-it në koordinim të ngushtë me Komandat Rajonale të saj Lindje dhe Perëndim, përkatësisht të udhëhequra nga SH.B.A. dhe Italia, të cilat u koordinuan me qendrat vendore mjekësore dhe Policinë e Kosovës në fushat e tyre përkatëse të operacioneve, për të vlerësuar prioritetet dhe nevojat. Spitalet, Qendrat e Shëndetit Familjar, Klinikat, Njësitë e Policisë së Kosovës dhe pakicat në tërë Kosovën mund të përfitojnë nga kontributi i paanshëm i KFOR-it në përpjekjet e tyre të përditshme ndaj COVID-19”, thuhet në komunikatë.

Gjeneral Majori Michele Risi, komandanti i KFOR-it, theksoi mbështetjen e vazhdueshme të dhënë për institucionet në Kosovë.

“Që nga fillimi i emergjencës COVID-19, bashkëpunimi me Ministritë e Shëndetësisë dhe Punëve të Brendshme ka qenë shumë efektiv. KFOR-i është i përkushtuar të ndihmojë stafin mjekësor dhe policor që punojnë çdo ditë në vijën e parë kundër COVID-19 në dobi të të gjithë qytetarëve të Kosovës”, tha ai.

KFOR thekson se aftësia e tyre për të kontribuar për një mjedis të qetë dhe të sigurt dhe liria e lëvizjes nuk është zvogëluar nga COVID-19, dhe rreth 3.500 ushtarë nga 27 kombe po kryejnë rregullisht operacionet e tyre, ndërsa zbatojnë masa të kujdesshme dhe të ashpra për të kufizuar përhapjen e virusit dhe minimizuar rreziqet për anëtarët e saj dhe për komunitetet të cilave ata shërbejnë, në përputhje me udhëzimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Prince Caffe: Hape dhe fito preminë kryesore, çdo muaj nga një Fiat 500

Të tjera