Lajme

​Haradinaj Stublla kërkon ndihmë nga Al-Othaimeen për njohjen e Kosovës nga disa shtete të OBI-së

​Haradinaj Stublla kërkon ndihmë nga Al-Othaimeen për njohjen e Kosovës nga disa shtete të OBI-së
14:36 | 21 Shtator 2020

Haradinaj Stublla kërkon njohjen nga shtetet jo njohëse të Kosovë të Organizatës për Bashkëpunim Islamik

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Republikës së Kosovës, Meliza Haradinaj Stublla, të hënën zhvilloi një bisedë telefonike me sekretarin e përgjithshëm të Organizatës për Bashkëpunim Islamik, Yousef bin Ahmad Al-Othaimeen.

“E falënderova Al Othaimeen për angazhimin e vazhdueshëm të Organizatës për Bashkëpunim Islamik në përkrahje të Republikës së Kosovës, ku përgjatë viteve kjo organizatë ka adresuar përmes rezolutave çështjen e njohjes së Republikës së Kosovës nga vendet anëtare”, tha ministrja Haradinaj Stublla.

Kryediplomatja Haradinaj Stublla kërkoi nga sekretari i përgjithshëm Al-Othaimeen ndihmë për ta avancuar bashkëpunimin edhe me shtetet tjera anëtare të OBI-së, me fokus të veçantë me shtetet jo-njohëse të Kosovës që janë pjesë e kësaj organizate.

“Njëherësh kërkova thellim të bashkëpunimit me këtë organizatë islamike, si organizatë e rëndësishme politike në përgjithësi, në fusha të interesit të përbashkët politik dhe ekonomik”, tha Ministrja Haradinaj Stublla.

Cilësi, gatim dhe shpërblim

Të tjera