Bota/Rajoni

​FBI tregon cili shtet paraqet kërcënimin më të madh për SHBA

​FBI tregon cili shtet paraqet kërcënimin më të madh për SHBA
17:11 | 08 Korrik 2020

Drejtori i FBI deklaroi se aktet e spiunazhit dhe vjedhjes në zona të ndryshme, të cilat po bëhen nga qeveria kineze, paraqesin kërcënimin më të madh afatgjatë për të ardhmen e Shteteve të Bashkuara.

Duke folur në Institutin Hudson në Uashington, Christopher Wray tha se Kina kishte filluar të gjente qytetarë kinezë që jetojnë jashtë vendit, duke i detyruar ata të kthehen dhe të punojnë për të kompromentuar kërkimet e koronavirusit amerikan.

“Aksionet nuk mund të jenë më të larta. Kina po punon për t’u bërë superfuqia e vetme në botë me çdo kusht,” tha ai.

Në një fjalim gati një orë, drejtori i FBI paraqiti një fotografi të ndërhyrjes kineze, një fushatë gjithëpërfshirëse të spiunazhit ekonomik, vjedhjes së të dhënave dhe parave dhe aktivitetit të paligjshëm politik, duke përdorur ryshfet dhe shantazhe për të ndikuar në politikën amerikane.

“Tani kemi arritur në pikën kur FBI hap një rast të ri kundër-zbulimi të lidhur me Kinën çdo 10 orë,” tha Wray.

“Nga afro 5,000 raste aktive kundër zbulimit që ndodhin aktualisht në vend, pothuajse gjysma janë të lidhura me Kinën,” tha ai.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera