[wp-story]

Bota/Rajoni

​Bitcoin në një rekord të ri të të gjitha kohërave

​Bitcoin në një rekord të ri të të gjitha kohërave
00:07 | 17 Shkurt 2021

Bitcoin u ngrit sot mbi 50,000 dollarë, në një rekord të ri të të gjitha kohërave, nxitur, ndër të tjera, nga njoftimi i ndërmarrjes softuerike “Micro Strategies” se do të mbledhë 600 milionë dollarë duke shitur para efektive dhe të investojë të ardhurat në blerjen kriptovaluta më e vjetër në botë.

Sipas Reuters, bitcoin arriti një lartësi të re prej 50,602 dollarësh, pasi më parë tregtonte me 3,3 për qind në 49,537 dollarë.

Që nga fillimi i vitit, bitcoin është forcuar me rreth 72 për qind, me një rritje të konsiderueshme të regjistruar pasi prodhuesi i makinave elektrike “Tesla” njoftoi se kishte investuar 1.5 miliardë dollarë në blerjen e kësaj monedhe virtuale.

Përveç kësaj, kërkesa e fortë u kontribuua nga kërkesa në rritje e investitorëve të mëdhenj për bitcoin, shumë prej të cilave treguan se ata do të fillonin ta pranonin atë si një mjet pagese.

Kompania e programeve të biznesit “Micro Strategies” njoftoi sot se do të grumbullojë 600 milionë dollarë duke shitur kartëmonedha të konvertueshme dhe do të përdorë të ardhurat për të blerë bitcoin, gjë që forcon më tej investimet e saj të vazhdueshme në atë kriptovalutë.

Aksionet e kësaj kompanie u rritën pas këtij lajmi me gati 4 për qind në tregtinë përpara hapjes zyrtare të Bursës së Nju Jorkut.

Kjo kompani, kryeshefi ekzekutiv i së cilës është Michael Sailor, është bërë një nga mbrojtësit më të shquar të bitcoin, dhe vitin e kaluar ajo akumulonte vazhdimisht sasinë e kësaj monedhe digjitale ndërsa vlera e saj u rrit.

“Petrol Company” ul çmimet për 15 %. Ja sa kushton një litër naftë

Të tjera