Lifestyle

​500 nxënës të komunitetit pakicë ndihmohen me pajisje shkollore nga Këshilli i Evropës

​500 nxënës të komunitetit pakicë ndihmohen me pajisje shkollore nga Këshilli i Evropës
17:58 | 15 Shtator 2020

Shumica e atletëve, veçanërisht vrapuesit, përballen me një pickim të pakëndshëm të syve në një moment si rezultat i djersës që rrjedh nga balli i tyre.

Nëse e keni provuar këtë, ju me siguri keni kujtuar se sa e pakëndshme mund të jetë djersa në sytë tuaj.

Në këtë artikull, mësoni se si të mos mbani djersën në sytë tuaj.

Një studim madje vërtetoi se njerëzit që ushtrojnë kanë një rrezik më të ulët për të humbur shikimin. Por ka një mundësi të mirë që sytë tuaj të mos ndihen më rehat pas trajnimit – nëse marrin djersë nga balli.

Ne nuk mund të shmangim djersitjen, por meqë kjo është mënyra se si trupi ynë ftohet, as ne nuk duam ta shmangim atë. Ju gjithmonë mund të zvogëloni intensitetin e ushtrimeve tuaja nëse doni të djersitni më pak, por për shumicën e atletëve kjo nuk është një opsion. Pra, ka disa mënyra se si mund të shmangni djersën në sytë tuaj dhe një ndjesi të pakëndshme djegieje.

Një peshqir duhet të jetë i domosdoshëm për çdo sportist dhe çdo person që shkon në palestër. Por peshqirët nuk janë shumë praktikë nëse vraponi. Vrapuesit gjithmonë mund të lidhin një peshqir rreth belit ose ta mbajnë atë në dorë, por fakti është se ky nuk është një opsion i zgjuar, veçanërisht për vrapuesit konkurrues.

Kapelat mund të ju ndihmojnë aq sa ju ndihmojnë – kjo varet nga ajo që vishni. Kapelat sportive janë bërë nga një material më i lehtë dhe kanë një rreshtim në buzën e brendshme që thith djersën. Është për të ardhur keq që më shumë njerëz zgjedhin estetikë para funksionalitetit, kështu që ata mbajnë kapele që nuk janë të destinuara për ushtrime, të cilat jo vetëm që nuk ju mbrojnë nga djersa, por gjithashtu mbajnë nxehtësinë.

Shpesh mund të shihni bluza dhe shirita për një arsye tek atletët profesionistë si LeBron James, Cristiano Ronaldo ose Rafael Nadal – ato janë të thjeshta, efektive dhe nuk ndikojnë në performancë. Ata gjithashtu nuk mbajnë nxehtësi ose bien nga koka ose krahu.

Vendosni vazelinë ose balsam buzësh në ballë

Mund të tingëllojë e çuditshme, por kjo është këshilla e atletëve profesionistë dhe nëse shikoni në forume në internet, shumë njerëz e përdorin këtë metodë. Nëse vendosni vazelinë në pjesën e ballit sipër syve (jo në vetulla), djersa duhet të rrëshqasë pranë syve dhe jo brenda tyre.

Mos eksperimentoni me losione të tjera pasi nuk dini se cilat mund të jenë pasojat nëse ai futet në sytë tuaj. Ne gjithashtu sugjerojmë që të mos vendosni xhel ose produkte të ngjashëm të flokëve kur ushtroni pasi kombinimi i kësaj me djersën mund të jetë dukshëm më i dhimbshëm se djersa vetë.

Cilësi, gatim dhe shpërblim

Të tjera